Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького отримали дипломи прокуратури Черкаської області за перемогу в обласному етапі конкурсу творчих та наукових робіт на тему прокурорсько-слідчої діяльності.

Церемонія нагородження відбулася 21 грудня у приміщенні прокуратури Черкаської області.

У заході взяли участь заступник прокурора області Олександр Мироненко, начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, декан Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія» Володимир Богданов, директор Черкаського навчально-наукового інституту Державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи» Наталія Рогова, керівники інших вищих навчальних закладів, науковці та студенти.

Прокурор області Сергій Овчаренко відзначив, що конкурс пройшов за активної участі студентів майже всіх навчальних закладів Черкаської області, які готують фахівців за спеціальністю «Правознавство». Загалом до прокуратури Черкащини надійшло більш як 40 робіт конкурсантів, 20 з яких визнано кращими. Але в усіх без винятку роботах є раціональне зерно, яке може бути впроваджене в практичну діяльність органів прокуратури.

«Вкрай необхідною є думка нічим не заангажованих молодих людей з приводу їх бачення роботи правоохоронної системи, зокрема органів прокуратури, адже саме ці молоді фахівці замінять нас на прокурорській ниві», — цитує Сергія Овчаренка прес-служба прокуратури області.

Очільник відомства подякував студентам за участь у конкурсі, керівникам вищих навчальних закладів — за якісну підготовку майбутніх фахівців, та побажав усім міцного здоров’я, щастя, благополуччя й позитивних емоцій.

Ректор ЧНУ імені Богдана Хмельницького, голова Ради ректорів, директорів ВНЗ Черкаської області Олександр Черевко переконаний, що проведення таких конкурсів — це європейська практика та гарний стимул для студентів.

— Студенти зараз на старті свого дорослого життя. Такі конкурси демонструють, що перед ними відкриті всі двері — треба тільки здобути гарні знання.
Від імені студентства організаторам конкурсу, зокрема представникам прокуратури, подякував студент ЧНУ Андрій Бойко. Він зазначив, що досвід, отриманий в процесі підготовки робіт, буде корисним у майбутній професійній діяльності.

Прокурор області Сергій Овчаренко вручив студентам дипломи. Серед переможців відзначені студенти ННІ економіки і права ЧНУ Ірина Мацькова, Володимир Колосюк, Андрій Бойко, Каріна Литвиненко, Аліна Гончаренко.



Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у жовтні 2017 року підписали спільний наказ «Про співпрацю та комунікацію між відомствами», який передбачає залучення прокурорів до проведення правоосвітніх навчань школярів та студентів, а також оголошення щорічних конкурсів творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів. Наразі перший такий конкурс завершено, у ньому взяли участь понад 2 тис. студентів усіх вищих навчальних закладів країни з роботами у виді презентацій, творів, відео та віршів. У півфінал було відібрано 331 роботу. Комісія у складі працівників Генеральної прокуратури України, Міністерства освіти і науки України та викладачів провідних вишів обрала з них 23 найкращі, серед яких 2 роботи студентів з Черкаської області.


Джерело: Прес-служба прокуратури Черкаської області