Народний депутат України Владислав Голуб приїхав до Черкас, аби вручити іменну стипендію активним і талановитим студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Ректор університету Олександр Черевко, представляючи народного депутата, нагадав, що Владислав Голуб у День університету зобов’язався з метою підтримки успішних й активних у громадському житті студентів виплачувати 5 стипендій по 2500 гривень щомісячно, починаючи з жовтня 2018 року. Крім успіхів в освітній, науковій, спортивній, суспільній діяльності, Владислав Володимирович назвав ще одну умову визначення стипендіатів: погодження кандидатур зі студентською радою і таємне голосування.  

Тож стипендіальна комісія Черкаського національного, розглянувши подання інститутів і факультетів, шляхом таємного голосування визначила 5 стипендіатів. За успішне навчання, спортивні досягнення, активну участь у громадському житті університету, волонтерській, благодійній діяльності отримувати іменну стипендію будуть: Аліна Козлова (ННІ іноземних мов), Дмитро Онищенко (ННІ історії і філософії), Мар’яна Кусяка (ННІ економіки і права), Вікторія Кривошея (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва) та Віталій Новаковський (майстер спорту України, член національної збірної команди України з велоспорту, чемпіон України, ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я).

Під час зустрічі зі студентами Владислав Голуб оголосив про своє рішення надати ще одну стипендію Владиславі Семенченко, студентці психологічного факультету. Маючи особливі потреби, дівчина навчається в університеті і веде активну громадську діяльність, заснувала благодійний фонд «Життя без перешкод».

Зустріч проходила в невимушеній атмосфері. Студенти мали змогу поспілкуватися з депутатом на будь-які теми та поставити питання, які їх цікавили. Хтось питав про плани на майбутнє, хтось про молодіжні проекти, хтось про особисте життя, комусь було цікаво почути про особливості навчання в Лондоні, комусь — про долю законопроекту 3112 (Новий виборчий кодекс). А Владиславу Семенченко турбувало питання інклюзії в сучасному українському суспільстві.

Відповідаючи на питання про власні захоплення, народний депутат розповів, що основне його хобі нині — спілкування з родиною, адже 35-річний політик має трьох дітей.

— Від імені представників органів студентського самоврядування та від стипендіатів дякую вам за сприяння. Для нас це як знак, що ми працюємо недарма і що наша робота важлива. Адже поєднувати успішне навчання й громадську діяльність дуже складно, — звернулася до гостя голова студради університету Аліна Козлова.

Народний депутат подякував студентській громаді ЧНУ за позитивне спілкування. «Я ніби повернувся в студентські роки, — зізнався він і порадив: — Насолоджуйтеся цим часом. Це круто, драйвово, тут народжується дружба на все життя. А знання, які ви отримаєте, будуть основою вашого майбутнього і майбутнього України. А воно багато в чому залежить від спроможності старих політиків передати владу молодим та активним людям. Людям, які вірять в нашу державу і мають зовсім інший світогляд, аніж той, що сповідує принципи кругової поруки та корупційної вигоди. Змінити можна все. І ці зміни вже не спинити».

«Студентство поважає молодих та креативних політиків. Сподіваюся, що наша співпраця слугуватиме маркером для вас і буде підтримкою у нашому подальшому розвитку», — підсумував ректор ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

 

Оксана Макаренко, студентка 2 курсу магістратури ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького