«Стартап-школу» 2024 презентували в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького для представників студентської ради, студентів, аспірантів, науковців, викладачів 22 лютого 2024 року.

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернувся проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло. Зокрема, він наголосив про необхідність формування середовища взаємодії, в якому автори ідей отримують знання і досвід для реалізації проєкту, комерціалізації результатів наукової діяльності. Університет через «Стартап-школу» планує розширити роботу зі стартапами через навчання, менторство, інкубаційні програми, надання у користування інноваційного простору, пошук інвесторів, розроблення бізнес-плану проєктів викладачів, аспірантів та студентів. Важливо сформувати середовище інноваційної взаємодії між всіма навчально-науковими підрозділами та спільно працювати у напрямку інноваційної трансформації університету.

«Стартап-школа» — це унікальна можливість для студентів та викладачів отримати знання та навички, необхідні для створення та розвитку власного бізнесу. Програма «Стартап-школи» поєднує в собі практичні майстер-класи, бізнес-ігри, зустрічі з експертами та практиками, допомога у підготовці стартап проєктів.

Співзасновницями «Стартап-школи ЧНУ» є завідувачка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Аліна Прощаликіна та завідувачка Центру підтримки технологій та інновацій ЧНУ (TISC), доцентка кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Наталія Попова.

Проєкт розвивається за сприяння екосистеми інноваційного підприємництва YEP, «Українського національного офісу інтелектуальної власності», які здійснюють менторство та надають гранти для стартапів на ранній стадії.

В.о. директора ННІ економіки і права Микола Руденко зазначив про важливість розвитку підприємницького мислення та підприємницької культури. ННІ економіки і права готовий залучати провідних фахівців з економіки, маркетингу, бухгалтерського обліку, права та захисту інтелектуальної власності для підтримки стартап проєктів студентів, аспірантів та викладачів. Саме спільна робота над проєктами сприятиме підвищенню інтересу молоді до інноваційної діяльності.

Аліна Прощаликіна детальніше розповіла про особливості роботи «Стартап-школи», програма якої побудована на принципах інтерактивного навчання, що робить процес навчання максимально цікавим та ефективним. Кожен учасник «Школи» отримує персональну підтримку та допомогу з боку менторів та консультантів для реалізації свого проєкту і отримує персоналізовану допомогу.

Можливості для студентів та аспірантів:

Отримання знань про основи підприємництва та Lean Startup методології.

Розвиток навичок генерування ідей, тестування гіпотез, створення та валідації бізнес-моделей.

Навчання основам маркетингу та управління проєктами.

Розробка власного стартап-проєкту під керівництвом досвідчених менторів.

Участь в практичних майстер-класах та воркшопах.

Розвиток навичок презентації свого проєкту перед інвесторами та потенційними партнерами.

Можливість отримати гранти та фінансування для свого проєкту.

Спілкування з однодумцями та налагодження ділових контактів.

Можливості для викладачів:

Отримання знань та навичок у сфері підприємницької освіти.

Участь у тренінгах та семінарах з актуальних тем стартап-індустрії.

Консультування щодо можливостей комерціалізації ідей, захисту інтелектуальної власності.

Допомога у формуванні бізнес-моделі проєктів.

Підбір варіантів фінансування стартапів.

Сприяння у пошуку партнерів, менторів, програм акселерації.

Підготовка проєктів до участі в конкурсах.

Для більш детального ознайомлення з програмою Школи, можливостями для учасників та особливостями її роботи, майбутніми заходами запрошуємо приєднатися до Google classroom ncn3l3g

Деталі співпраці та інформація про календар заходів за телефоном 0931190863 (viber, telegram)

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин