Здобувачі другого магістерського рівня вищої освіти спеціальності «Туризм» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького в межах дисципліни «Національна та регіональна туристична політика», яку викладає професор Володимир Яценко, 25 квітня 2024 прослухали гостьову лекцію на тему «Туристичний потенціал Черкаської області».

Цю лекцію провела Юлія Симошенко, начальник відділу економічного розвитку Департаменту регіонального розвитку Черкаської обласної військової адміністрації. Лекторка презентувала найяскравіші туристичні магніти Черкащини: «Черкащина туристична», «Місце Сили», місце, де зароджувалася Українська держава, розповіла про сучасний стан туристичної галузі в Україні, регіоні та шляхи її розвитку.

Пані Юлія розповіла про особливості ведення туристичного бізнесу в умовах війни, з якими нетиповими ситуаціями довелося зіткнутися як українським туристам, так і представникам туристичної галузі. Як взагалі змінилась вітчизняна сфера гостинності за останні місяці військової агресії рф.

Матеріали гостьової лекції також цікаві при вивченні дисциплін «Бізнес-планування в туристичні галузі», «Розробка регіональних програм розвитку туризму», «Стратегія розвитку туризму». Сучасні реалії ведення бізнесу в Україні ставлять перед фахівцями завдання, що вимагають глибшого розуміння соціальної відповідальності й ефективної стратегії комунікації. Відкритість до спілкування та здатність відповідати на потреби суспільства — ключові чинники успіху в цих сферах. Студенти виявили зацікавленість, обговорювали можливий повоєнний розвиток туристичні галузі.

Такі гостьові лекції кафедра туризму і готельно-ресторанної справи традиційно практикує, оскільки вони дозволяють обмінюватися досвідом та ідеями, сприяють удосконаленню професійних навичок майбутніх фахівців туризму та гостинності, а також дають можливість до самовдосконалення й адаптації до змін у суспільстві.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи