До Дня Європи в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького провели квест для школярів «Європа — наш дім».

32 учні Черкаського гуманітарно-правового ліцею разом з організаторами, студентською радою ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, вирушили у захопливу подорож.

Активності розпочали з відвідин «Музею історії університету», де учасники змогли ознайомитися з багатою історією навчального закладу та його відомими випускниками. Після цього в ННІ міжнародних відносин, історії і філософії поспілкувалися зі студентами, які розповіли про особливості навчання.

Однією з найцікавіших станцій квесту стала гра «Рецепт держави». Учасники отримали завдання побудувати державу, обираючи різні політичні режими: авторитарний, демократичний або тоталітарний. Кожна команда малювала герб, прапор та назву держави, демонструючи свої ідеї та креативність.

— Організувати пізнавальний захід для школярів запропонувала директорка інституту Наталка Земзюліна. Ми з радістю підтримали цю ідею разом з нашою студентською радою, адже це дасть змогу учням з гуманітарно-правового ліцею дізнатися більше про наш університет, а також про політику та устрій держави, — розповів Андрій Косов, помічник студентської ради університету.

Під час заходу юних гостей чаєм та смаколиками та вручили подарунки від Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв — календарі «Слово сміливості».

Школярі були в захваті від вражень та нових знань, отриманих під час заходу.

Під час грі ліцеїсти могли побачити й продемонструвати свої знання з правознавства, політології та історії. Дійсно цікаво було побачити та почути історію Черкаською національного університету і стати відвідувачами археологічного музею. Можливо для когось це стане майбутньою спеціальністю і вони будуть навчатися саме в цьому навчальному закладі, — поділилася враженнями Наталя Мороз, вчителька Черкаського гуманітарно-правового ліцею і випускниця ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

Автор: Софія Шиян, студентка 1-PR курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Фото: Анна Хакало, студентка 1-PR курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького