Вітаю всю університетську спільноту з Міжнародним днем студента! 

Ви особливі – креативні, талановиті, унікальні. Вам випало жити в епоху, коли все стрімко змінюється. Країна, де ви народилися, невпинно розвивається, ідуть державотворчі процеси.

І вам належить відіграти в них ключову роль.

Але ви не чекаєте завершення навчання й отримання диплома. Ви активні, небайдужі до суспільних процесів. Ви вже нині застосовуєте свої здібності та проявляєте найкращі якості.

Ви надаєте жителям міста юридичну допомогу і розробляєте економічні теорії для розвитку свого краю, розширюєте межі міжнародної співпраці, готуєтеся викладати в Новій українській школі та опановуєте кращі світові традиції соціального захисту, захищаєте екологію та проводите актуальні дослідження, бережете рідну мову і традиції, розвиваєте й пропагуєте українську культуру, мистецтво, вивчаєте свою та світову історію, розвиваєте інформаційні технології, пізнаєте людську душу та тренуєте тіло.

А ще ви воюєте на сході України й займаєтеся благодійністю.

Ми захоплюємося вами, вчимо вас та вчимося разом із вами, підтримуємо вас у прагненнях і захопленнях.

Ми модернізуємо навчальний процес, будуємо новий сучасний корпус та оновлюємо обладнання в лабораторіях, центрах університету. Створюємо умови для вашого комфортного навчання і проживання у студентських гуртожитках.

Вас навчають знані й авторитетні науковці, а це 65 докторів наук, 330 кандидатів наук.

Переконаний, що кожен із вас уже знайшов серед наших викладачів свого Наставника й Учителя. Саме їх ви згадуватимете все життя, як і свою alma mater та роки, які ви тут провели.

Насолоджуйтеся молодістю, спілкуванням з друзями й однодумцями, кохайте й будьте коханими!

Нехай знання, отримані в Черкаському національному, стануть для вас тим майданчиком, з якого розпочинається кар’єра успішного українця!

Хай плани здійснюються, а мрії збуваються!

Ваш ректор Олександр Черевко