Талановитий історик, експерт-політолог, політичний консультант, уродженець Черкащини Олександр Палій прочитав відкриту лекцію для студентів та викладачів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Відомого земляка з цікавістю послухали майбутні історики, політологи, журналісти, правники й економісти.

Цікава та насичена лекція торкалася болючих тем історії України. Йшлося про основні процеси становлення держави та проблеми, що перешкоджали у розвитку держави в минулому й стають на заваді сьогодні.

Крім того, Олександр Палій презентував власну книгу «Короткий курс історії України», яка вже видана кількома мовами.

«Короткий курс історії України» дає уявлення про найважливіші повороти в розвитку України протягом всієї історії її існування та навіть задовго до цього — починаючи з виникнення виду Homo Sapiens та Льодовикового періоду і закінчуючи подіями останніх п'яти років. Книга призначена як для студентів та вступників до ЗВО як навчальний посібник, так і для всіх інших, хто хоче ознайомитися з історією України.
Студент третього курсу кафедри журналістики та PR-технологій Володимир Вовк переконаний:

— Такі зустрічі допомагають нам краще усвідомлювати ситуацію в Україні. Я дізнався для себе багато нового. Інформація від таких спікерів сприймається легко й цікаво.

А студентка першого курсу спеціальності «Економічна кібернетика» Аліна Ніхоца говорить:

— Було цікаво почути цю інформацію від історика, відомого не лише в Україні, а й у світі. Студентам і викладачам лекція принесла нові знання та думки стосовно політичної й економічної ситуації в Україні. А якщо ж якісь моменти були незрозумілі, то додаткову інформацію можна знайти в книгах Олександра Палія, з якими він познайомив присутніх.

Аліна Котолуп, студентка І курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій