Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяв участь у заходах з нагоди Дня пам’яті й примирення та Дня Перемоги.

Урочистий мітинг з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Черкасах традиційно відбувся на Соборній площі. Звідти тисячі містян із квітами в руках пройшли до Пагорба Слави. Викладачі разом із родинами, студенти Черкаського національного поклали квіти до Пагорба Слави та долучилися до загальноміських заходів.

— Друга світова війна для України – це не лише перемога, а й національна трагедія. Внесок українського народу в перемогу над нацизмом надзвичайно великий. Наші співвітчизники боролися на фронтах і в тилу, вижили і відбудували свій край, за що ми доземно вклоняємося їм. Сьогодні, 9 травня, ми згадуємо про ті страшні події, переосмислюємо їх, схиляємо голову перед всіма воїнами, які полягли на фронтах війни і за перемогу, і за нашу незалежність. Зичу здоров’я і довголіття ветеранам, миру й процвітання — Україні! — зазначив ректор університету Олександр Черевко.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького