У Черкаському художньому музеї відкрито персональну виставку заслуженого художника України, голови обласної організації Національної спілки художників України, викладача Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Івана Фізера.

Експозиція налічує 164 картини. Мистецькі полотна — це етюди, які розповідають про краєвиди Черкаського краю, зокрема, Канівщини та Холодного Яру. Особливе місце відведено зображенню Карпат  — батьківщини художника. 

— Попри те, що професійно  займаюся графікою і скульптурою, я все життя  малюю етюди. Люблю живопис. Наша українська земля прекрасна та багатогранна, тому на своїх полотнах я передаю всю її неповторність, — розповідає Іван Васильович.

З відкриттям чергової виставки митця привітав ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко:

— Іван Фізер є гордістю України, Черкащини й нашого університету. Він має багато шанувальників і послідовників, адже за 17 років роботи на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ виховав близько 350 художників. Нині він активно ділиться досвідом та майстерністю зі студентами, навчає їх відчувати мистецтво та відображати красу у своїх роботах.

Виставка етюдів Івана Фізера буде працювати до кінця березня. Запрошуємо шанувальників мистецтва ознайомитися з нею.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького