Новий спортивний майданчик відкрито в студмістечку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Будівництво сучасного футбольного поля зі штучним покриттям стало можливим завдяки реалізації програми співфінансування із державного бюджету та інших джерел для створення спортивних майданчиків.

З цієї нагоди зібралися студенти, викладачі, ректор університету, начальник управління у справах сім’ї, молоді, та спорту Черкаської обласної державної адміністрації Максим Зеленський, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда, директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко, голова спортивного клубу «Богдан» Володимир Химич.

Із подією привітав усіх ректор ЧНУ, голова Черкаського обласного відділення Спортивної Студентської спілки України Олександр Черевко:

— Футбольне поле, про яке так довго говорили та мріяли, нарешті збудоване. Нехай це поле служить нашим студентам, піднімає їм настрій та зміцнює ігровий дух. Ми на цьому не зупиняємося, попереду ще багато цікавих і корисних проєктів. Хочемо, аби ті високі досягнення, які ми маємо в спорті, були підкріплені ще й новітньою матеріально-технічною базою.

Ректор подякував усім, хто сприяв у будівництві спортивного майданчика: Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Черкаській обласній державній адміністрації та, зокрема, начальнику Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації Максиму Зеленському, голові відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрію Більді, а також проректору з адміністративно-господарської діяльності Юрію Удовенку та працівникам адміністративно-господарських підрозділів університету.

Максим Зеленський, очільник профільного управління Черкаської ОДА та випускник ЧНУ, теж долучився до привітань:

— Для нас дуже важливо, щоб студенти отримали достойне матеріально-технічне обладнання. Адже подібні спортивні майданчики незабаром будуть встановлені по всій області. Тому майбутнім тренерам і викладачам важливо розуміти, де й на чому вони будуть тренувати своїх учнів і вихованців. Це зробить випускників ЧНУ конкурентоспроможними на ринку праці.

Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда передав вітання від президента НОК Сергія Бубки й зазначив:

— Оточення спортсмена в повсякденному житті впливає на його спортивні результати. Отже, сьогодні спортсмени Черкаського національного отримали прекрасний спортивний майданчик для того, щоб вдосконалювати свої навички й у майбутньому тренувати своїх вихованців.

Також Андрій Більда вручив подарунок — комплект м’ячів.

Гості разом із ректором розрізали символічну стрічку і «відкрили» ігрове поле ударом по футбольному м’ячу.

Зі словами подяки виступив директор інституту фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко:

— Упевнений, що на таких майданчиках дійсно зростатимуть справжні професіонали! Дякую за таке сучасне футбольне поле. Ми старатимемося, щоб наші студенти були найкращими в Україні. Окрім них, тут займатимуться також діти, які живуть у цьому районі, тому що це єдиний тут подібний майданчик. Дякуємо всім за здійснення мрії викладачів та студентів. Ще одна сучасна спортивна локація в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького потрібна, адже для сучасної студентської молоді важливо здобувати освіту у гідних умовах!

 

Запрошуємо переглянути сюжет ТРК «Ільдана»: 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького