Викладачі й студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь e концерті «У себе повір». Ініціатором проведення заходу стала засновниця благодійного фонду для підтримки людей з інвалідністю «Життя без перешкод», студентка ЧНУ Владислава Семенченко.

Нині дівчина навчається на психологічному факультеті, де здобуває професію практичного психолога. Незважаючи на вади здоров’я, Владислава цілеспрямована та наполеглива. За свої заслуги вона отримує іменну стипендію народного депутата України Владислава Голуба.

— Моя ціль не в тому, щоб нас жаліли. Я хочу показати, що ми можемо робити все, що роблять інші люди, — зазначає Владислава.

Концертна програма була насичена піснями й танцями. Також сценою дефілювали юні моделі, представляючи бренди одягу українських виробників. Особливе враження на гостей заходу справило читання віршів Юрія Тітова. Письменник є взірцем мужності, оскільки будучи з дитинства прикутим до інвалідного візка, він не втратив віри у свої здібності.

Учасниками заходу стали почесні гості — паралімпійські чемпіони Богдан Кулініч і Олександр Дріга, який є випускником Черкаського національного університету.

Університетська родина також підтримала Владиславу Семенченко. Студенти стали волонтерами концерту, а солісти мистецького колективу «ЮНА» подарували глядачам пісенні вітання. Крім цього, студенти кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва організували виставку авторських картин.

Учасниця гурту «ЮНА» Юлія Снісаренко ділиться враженнями:

— Такі заходи є важливими. Вони об’єднують людей однією метою. Сьогоднішній концерт — це поєднання духовної сили, таланту і постійної роботи над собою.

Зі словами вдячності до всіх учасників та спонсорів концерту звернулася мама Владислави — Олеся Тищенко. Вона подякувала за підтримку та висловила побажання щодо створення нових спільних проектів.

Студенти І курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій Дар’я Полякова і Богдан Денисенко