Креативно й нестандартно відзначили День Святого Валентина у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Ініціатор низки заходів — студентська рада.

Найпопулярнішим серед студентів стало «одруження» закоханих пар. Тут і фата, і весільні обручки. Не обходиться і без офіційного документа — свідоцтва про шлюб на 3 дні.

Своїми враженнями ділиться молоде подружжя.

Вікторія навчається в інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Її обранець Сергій здобуває освіту в Черкаському державному технологічному університеті. Пара разом уже 4 роки. Ініціатором «одруження» стала дівчина.

— Я побачила оголошення і запропонувала своєму хлопцеві взяти шлюб. Він погодився. Плани на сімейне життя у нас прості: зараз поїдемо на заняття, а ввечері будемо разом пекти домашню піцу, — каже студентка.

Та попри те, що шлюб дійсний лише 3 дні, Сергій каже, що пара всерйоз задумується про створення сім’ї.

Андрій і Анастасія зустрічаються вісім місяців. Обоє молодих людей навчаються в ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного. На запитання, як проведуть 3 дні сімейного життя, Анастасія відповідає:

— Будемо любити один одного. І не лише 3 дні, а все життя.

У День Святого Валентина студентська рада ЧНУ не забуває і про добрі справи. Цьогоріч традиційно організовано благодійну акцію «Від серця до серця».

— Уже третій рік поспіль студентський актив стає донорами крові. Ми розуміємо важливість і необхідність такої справи. Переконані, що саме так ми зможемо допомогти людям, — каже голова студентської ради ЧНУ Аліна Козлова.

Заходи в Черкаському національному продовжуються. Нині відбудеться благодійна вистава «Кастинг». А ввечері студентів запрошують на вечірку.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій