Студенти та викладачі навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій взяли участь у творчому діалозі «Мій шлях до Тараса Шевченка». Захід був проведений  у межах шевченківського тижня.

Організували зустріч викладачі кафедри української літератури та компаративістики.

Привітав учасників творчого діалогу з початком роботи перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко. Він подякував викладачам і студентам за проведення шевченківського тижня й наголосив на важливості подібних заходів для сучасної молоді.

Завідувач кафедри української літератури та компаративісти Володимир Поліщук зазначив:

— Проведення шевченківських тижнів стало доброю традицією в нашому університеті. Тарас Шевченко є особистістю, яку шанують в усьому світі. 

За словами Володимира Трохимовича, творчий діалог «Мій шлях до Тараса Шевченка» в університеті проходить уперше.

Його учасники розповіли, коли познайомилися з творчістю Кобзаря.

Професор ННІ історії і філософії Анатолій Чабан поділився з присутніми спогадами:

— Любов до Шевченка я плекав із дитинства. Пізніше мав змогу подорожувати місцями, де бував письменник. Надзвичайно мене вразив Казахстан, а особливо — позитивне ставлення місцевих жителів до Тараса Григоровича.

Про «знайомство» із Кобзарем розповіла й Ганна Мартинова, завідувач кафедри українського мовознавства й прикладної лінгвістики:

— Мій шлях до Шевченка почався від народу. Від портретів Шевченка до цитування фрагментів його творів у родинному колі.

Професор кафедри української літератури та компаративістики Лідія Кавун, розповідаючи про шлях до пізнання письменника, зазначила:

— У наш час знати Тараса Шевченка було звичною справою, такою, як пити воду чи дихати. Я пам’ятаю, як вишивали портрет Кобзаря. Пригадую і наш домашній рушник, вишитий за мотивами Шевченкового вірша.

До творчого діалогу долучилися й студенти. Вони поділилися враженнями від зустрічі та розповіли про своє знайомство з творчістю Шевченка.

Алла Кавун, студентка 2-Р ННІ УФСК