У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми дослідження пам'яток археології, розташованих на території об'єктів природно-заповідного фонду». Фахівці вивчали питання на прикладі Холодноярського заповідника.

Участь у засіданні взяли працівники Канівського природного заповідника ННЦ «Інститут біології і медицини» Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Державного підприємства «Кам’янське лісове господарство», Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Державної екологічної інспекції Центрального округу й Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Із вітальним словом до присутніх звернувся проректор із наукової, іноваційної та міжнародної діяльності ЧНУ Сергій Корновенко. Він наголосив на важливості й актуальності поставленої теми зібрання та побажав результативної роботи.

За результатами засідання було прийнято проект резолюції, яка містить звернення до департаментів культури й екології Черкаської ОДА з подальшим зверненням у комітети Верховної Ради. Резолюція містить пропозиції щодо усунення колізій у законодавстві і заходів зі збереження як пам'яток археології, так і природи, а також щодо спільної відповідальності територіальної громади і державних органів у питаннях охорони культурного та природнього надбання нації.

Детальніше дивіться у відео ТРК «Ільдана»

 

Джерело: ННІ історії і філософії