На базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака з представниками природоохоронної спільноти. На цій нараді побував старший викладач кафедри біології, екології та агротехнологій ННІ природничих та аграрних наук Олександр Ілюха. 

Зустріч було присвячено питанням розширення мережі об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) в Україні. Як відомо, викладачі ННІ природничих та аграрних наук беруть активну участь у створенні та моніторингу об’єктів ПЗФ Черкаської області. У ході відвертої розмови Міністр висловив переконання, що завдяки спільній роботі всієї природоохоронної спільноти вдалася суттєво збільшити площі територій ПЗФ.

«2019 рік — без перебільшення можна назвати Роком природної спадщини! Разом із науковцями, експертами, представниками органів місцевої влади, громадськості вдалося зробити суттєвий крок у розвитку природно-заповідної справи в Україні. І я від імені всіх українців дякую всім, хто був у цьому процесі і допомагав нам», — сказав Остап Семерак.

Остап Семерак також запевнив, що Мінприроди і надалі буде проводити політику розширення території природо-заповідного фонду, співпрацювати з науковцями, громадами, облдержадміністраціями, щодо створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду на місцевому рівні.

Зібрання було корисним для налагодження зв’язків у царині природоохоронних робіт та обміну необхідним досвідом у роботі зі створення нових об’єктів природно-заповідного фонду.

ННі природничих та аграрних наук