Інформативна, цікава та надзвичайно корисна — саме так можна описати екскурсію до інтернет-видання «Прочерк» студентів-першокурсників спеціальностей «Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології» та «Медіаменеджмент і масові комунікації». Захід організувала викладач кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Людмила Солодка.

Враженнями про роботу на сайті ділився з майбутніми журналістами відповідальний редактор Назарій Вівчарик:

— Робота нашої команди відзначається високою оперативністю, тому читачі «Прочерку» першими дізнаються про цікаві події в Черкасах. Адже журналістика — це бізнес, новини — це продукт, і потрібно створювати їх якісно й швидко, аби цей продукт «купували», — розповідає Назарій. — Щодня ми публікуємо близько 30 новин, відвідування досягає трьохсот тисяч людей. Наш проєкт — результат роботи його авторів та читачів. Тих, хто небайдуже реагує на дійсність.

Сайт стартував у 2010 році, тому невдовзі його команда святкуватиме ювілейні 10 років своєї праці. Провідна тематика видання — політичні новини, але на його сторінках черкасці можуть почитати й інформацію зі сфер економіки, культури, спорту тощо. Особливе зацікавлення викликають історичні публікації, матеріали про подорожі, а також рубрика «Пряма мова». Від читачів автори постійно отримують безліч коментарів про свої матеріали.

— Цікаво було дізнатися про саму назву «Прочерк», яка коротко означає «Про Черкаси», — ділиться враженнями студентка 1-ВБ курсу Юлія Капуш.

Нині всім відоме в Черкасах інтернет-видання розташувалося в тихому куточку міста. Приміщення, де знаходиться офіс сайту, не відразу можна помітити поміж високих і похмурих будівель. Добре те, що галаслива метушня не заважає цій важливій, відповідальній роботі — доносити інформацію до людей.

Назарій Вівчарик зауважив, що робота журналіста сайту вимагає не лише відповідальності, а й дисциплінованості, оскільки триває з 7:00 до 23:00. Проте вона яскрава й насичена, адже щодня стаються різні цікаві ситуації, відбуваються події, з’являються нові знайомства. А найприємніше, коли опубліковані матеріали змушують можновладців до дій, і цим самим реально допомагають читачам сайту вирішувати певні проблеми.

Також за годину екскурсії не можна було не звернути увагу на інтер'єр. З одного боку, приміщення невеличке, проте там є все необхідне для повсякденної праці. Та все ж найбільше привертають увагу подяки та дипломи, якими було нагороджене інтернет-видання «Прочерк»: за високий рівень професіоналізму, щиру підтримку, співпрацю та допомогу в організації різних заходів.

— Якщо ви хочете спробувати себе в галузі журналістики, читайте багато новин, підписуйтеся в соціальних мережах на людей із медіа-простору. Але найголовніше для журналіста — це практика, — порадив медійникам-початківцям наприкінці зустрічі Назарій Вівчарик.

Аліка Жаркова та Інна Молнар, студентки І курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Дарина Зінченко, студентка І курсу