У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч із Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком. Тема спілкування стосувалася екологічного майбутнього України та світу. Мова також ішла про еко-патріотизм як шлях до сталого розвитку.

Учасниками заходу стали студенти і викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Міністр розповів про сучасні екологічні тренди та виклики, що стоять перед Україною, а також про зміст екостандартів, що діють у країнах Європейського Союзу. Особливу увагу Остап Михайлович зосередив на важливості змін екологічної свідомості для кожного громадянина нашої держави.  

Під час зустрічі порушувалися й актуальні питання сьогодення. Вони стосувалися проблем боротьби зі зміною клімату у світі, руйнування озонового шару та накопичення сміття на Землі.

— Актуальною у сучасному світі є проблема екології. Україна активно долучається до вирішення цієї проблеми. Наша країна є передовою у світовому русі боротьби зі зміною клімату, — заявив міністр.

При цьому Остап Михайлович зауважив, що кожна людина своїми діями може принести природі користь, тим самим захистивши навколишнє середовище від різноманітних забруднень. Зустріч із Міністром відбулася напередодні Дня Землі. Скориставшись нагодою, Остап Семерак звернувся до присутніх із проханням взяти участь у міжнародній акції «Година Землі».

— У цей день на годину люди вимикають світло та електричні пристрої. Цим самим вони привертають увагу до екологічних проблем. Тож прошу і вас долучитися до цієї акції та засвідчити важливість збереження навколишнього середовища, — додав Остап Михайлович.

Крім цього, Остап Семерак запросив майбутніх фахівців проходити практику в Міністерстві екології та природних ресурсів України і брати участь у спільних проектах.

Після лекції гості, викладачі й студенти висадили біля університету алею Миру. Так стартувала ініційована Міністерством екології і природних ресурсів Всеукраїнська акція «Посади дерево миру». Освятили захід священики на чолі з Митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном. Вони також взяли участь у висадженні дерев.

— Викладачі й студенти Черкаського національного університету постійно впроваджують екологічні проекти. Вони є ініціаторами низки природозахисних акцій. Сьогоднішня лекція була корисною всім, хто має бажання поліпшувати екологічну ситуацію. Ми обговорили питання, що хвилюють кожну людину. Переконалися, що наше майбутнє у наших руках. Упевнений, що наші студенти — це ті молоді люди, які робитимуть довкілля кращим, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького