Професор кафедри української літератури і компаративістики Людмила Ромащенко пройшла стажування в Гуманістично-природничому університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща).
У межах стажування Людмила Іванівна прочитала польськомовний курс лекцій «Українсько-польські літературні контакти». Завдяки ньому польські філологи довідалися про українських письменників, чия життєва і творча доля пов’язана з Польщею, а також про польських митців, у творчості яких важливу роль відіграла Україна. Крім цього, науковець познайомилася з організацією навчального процесу в ченстоховському університеті, програмним забезпеченням, системою оцінювання знань, умінь і навичок студентів І і ІІ ступеня освіти, вимогами до написання студентських наукових робіт.
 
Під час стажування Людмила Ромащенко вивчала досвід польських колег з організації практики студентів. Майбутні фахівці Гуманістично-природничого університету імені Я. Длугоша, переважно соціально-педагогічних спеціальностей, проходять практику у Фундації «HoryzontMarzeń». Подібна практика в будинку для літніх людей («Prywatny dom Opieki Zakątek Seniora») забезпечує не лише навчальний, але й морально-етичний ефект – формує в молодого покоління поважне, турботливе ставлення до людей похилого віку.
 
— Місячне стажування – то справді неперебутній досвід для викладача-науковця, — ділиться враженнями Людмила Іванівна
 
Людмила Ромащенко, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій