Видання Gazeta.ua розповіло про навчання іноземних студентів. Зокрема мова йде про те, як іноземні студенти в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького опановують українську мову.

Нині в ЧНУ навчаються студенти з 15 країн світу. Після підготовчих курсів вони складають іспити і вступають на обрану спеціальність.

«Частина іноземців, які навчаються на підготовчих курсах українською, потім вступають на бакалаврат і продовжують навчання. Наші студенти починають з нуля, вивчають алфавіт, письмо, мовлення, вчаться розуміти сказане. За восьмимісячні підготовчі курси вони пізнають основи розмовної мови», — говорить Наталія Андрусяк, директор Інституту міжнародної освіти Черкаського національного університету.

Виклдачачі ЧНУ розповідають, що для іноземних студентів українська мова є складною. Найпопулярнішим методом вивчення є малювання і опис рідної культури. Потім студенти пояснюють все українською.

«Багатьом студентам складно, бо наша мова кардинально відрізняється від їхньої. Українська абетка й арабська в'язь — це протилежні речі. Але разом ми навчаємося і радіємо спільним успіхам», — підсумовує Алла Таран, доцент кафедри мовознавства і прикладної лінгвістики ННІ української філології та соціальних комунікацій.