Виставка фоторобіт «Ми разом», присвячена онкохворим дітям, відкрилася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Її ініціатори, волонтер, засновник благодійного фонду «Подаруй дитині світ» Світлана Федорова та керівник університетського благодійного фонду «Заради дитячої усмішки» Жанна Дробот мали на меті привернути увагу до проблем онкохворих малюків, нагадати, що вони — звичайні діти, які мріють про свято, подарунки, хочуть уваги і потребують допомоги.

Аавтор фоторобіт Ігор Єфімов майже півроку їздив разом із волонтерами в онкодиспансер, знімав дітей, їхнє життя. Робота вилилася у виставку, яку вже експонували в онкодиспансері, в облдержадміністрації, використовували на вуличних доброчинних акціях. Нині ж близько 50 світлин Ігоря Єфімова розміщено на третьому поверсі корпусу №3 ЧНУ ім.Богдана Хмельницького.

 

 

— Вже понад рік моя виставка живе своїм життям, і я дуже радий, що вона допомагає збирати для лікування дітей кошти. І якщо ми врятуємо хоч одне життя, це вже величезне досягнення.

 

 (Фотороботи Ігоря Єфімова)

 

— Ці світлини не можна спокійно дивитися, особливо якщо маєш своїх дітей та онуків, — поділився враженням ректор університету Олександр Черевко. — Виставка б’є по нервах, спонукає кожного: якщо можеш щось зробити для цих дітей — зроби це. Звісно, в нашому університеті проводиться багато доброчинних акцій, і ректорат підтримує цей рух. От і сьогодні ми збираємо гроші, щоб допомогти придбати ліки для Центру дитячої онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру. І закликаємо всіх долучатися до цієї акції.

Волонтер Світлана Федорова подякувала за надану можливість нагадати університетській громаді та місту про проблеми недужих дітей.

— Серед усіх світлин мені б хотілося виділити одну, на якій юнак демонструє свої медалі. Цей хлопець лікувався в онкодиспансері з 15 років і видужав. Ми послали його в Польщу на олімпіаду для дітей, які перемогли рак. І медалі, які він звідти привіз — це і є наша перемога і найкраща нагорода.

— Такі виставки повинні бути — схвильовано говорить третьокурсниця ННІ педагогічних наук, соціальної роботи і мистецтва Таня Рокошанська. — На це без сліз на можна дивитися. Хочеться чимось допомогти дітям, бодай вбратися клоунами і підняти їм настрій.

— Ми робимо все можливе, щоб до недужих дітей завітало свято, — зазначає Жанна Дробот. — Готуємо святкові вистави, виконуємо висловлені у листах до Святого Миколая бажання. Сьогодні ректорат Черкаського національного зібрав близько двох тисяч гривень, на які буде придбано ліки першої необхідності. Запрошуємо всіх відвідати виставку, яка експонуватиметься до 4 лютого і надати малечі посильну допомогу.

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького