Про стрес на робочому місці говорили на засіданні міжвузівського круглого столу.

Організаторами заходу є Управління Держпраці у Черкаській області, Обласний комітет профспілки працівників освіти та науки в Черкаській області, Черкаський державний технологічний університет та Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького .

У вітальному словів.о. ректора Черкаського державного технологічного університету Сергій Назаренко наголосив на необхідності співпраці освітян та органів Держпраці для якісної підготовки майбутніх фахівців.

Головний державний інспектор Тетяна Зеленська розповіла про психогігієнічні аспекти попередження стресу на робочих місцях науковців та студентів.

— 28 квітня — Міжнародний День охорони праці, —зазначила Тетяна Станіславівна. — І тема, яку цьогоріч обговорюють із цієї нагоди — стрес на робочому місці як колективний виклик.

Завідувач кафедри фізичного виховання та здоровя людини ЧДТУ, кандидат медичних наук, доцент Василь Загородній виступив із доповіддю «Стан та проблеми професійної та виробничозумовленої патології в місті Черкаси».

Доцент кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації, заступник директора з наукової роботи ННІ фізичного виховання, спорту та здоров’я ЧНУ ім.Б.Хмельницького Надія Сисоєнко говорила про охорону праці та безпеку персоналу на робочих місцях, обладнаних персональними комп’ютерами.

На завершення було обговорено шляхи подолання негативних наслідків впливу стресу та заплановано подальшу співпраці вишів і управління Держпраці.

Управління Держпраці у Черкаській області