Понад 200 знаних психологів із усього світу приїхали до Черкас, аби взяти участь у 43-й Європейській конференції з транзакційного аналізу. Захід такого масштабу вперше відбувається в Україні.

Приймає учасників конференції і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. На базі психологічного факультету і навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва вітчизняні й іноземні психологи складали іспити на отримання європейської сертифікації.

Офіційно конференцію відкрив президент Української асоціації транзакційного аналізу Сергій Мордюшенко. Він привітав учасників та повідомив, що протягом трьох днів на кожного чекатимуть дискусії, лекції, майстер-класи та воркшопи.

До привітань також долучилися іноземні гості та керівники міста.

Про перспективи розвитку співпраці Черкаського національного університету з Українською та Європейською асоціаціями транзакційного аналізу розповів учасникам конференції перший проректор Василь Мойсієнко:

— Нам приємно, що відповідне тестування проходило в ЧНУ. Для нашої країни, яка прямує до Європейського союзу, — це важливий крок в освітній сфері. І ми пишаємося, що робимо це разом із Європейською асоціацією Транзакційного аналізу. Переконаний, що актуальність питань, порушених під час обговорень, сприяє розвитку вітчизняної психологічної науки та поліпшенню психічного здоров’я населення.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького