20-21 лютого відбувся ІІ Конгрес «Промоція літератури в Україні». Мета заходу — налагодити діалог між учасниками професійної спільноти, обмінятись досвідом та знайти відповіді на проблемні питання у сфері менеджменту і промоції літератури.

На конгресі були присутні представники культурних організацій, ініціативних груп, бібліотек, видавництв, автори, культурні активісти, а також літературні менеджери з різних міст, які мають досвід реалізації літературних проектів.

Брала активну участь у конгресі очільниця молодіжної громадської організації «Книжковий маестро», доцент кафедри видавничої справи, редагування та теорії інформації ЧНУ ім. Б. Хмельницького Людмила Фіть. Цей конгрес допоміг їй розширити  межі своїх можливостей та привести в Черкаси  хороші,  якісні проекти.

«Цього року  впевненіше себе відчували на конгресі, оскільки МГО «Книжкового маестро» вийшла на вищий рівень. Також продуктивною була співпраця із Києвом, Львовом та Полтавою» , - зазначила пані Людмила.

В арт-просторі «Наш Формат» учасники конгресу обговорювали плюси і мінуси створення Інституту книги, проблеми участі у Франкфуртському книжковому ярмарку, пошуки фінансування і труднощі промоції літературних подій .

На конгресі були підняті актуальні питання культурної політики України,  про міжнародні практики промоції літератури, про засади успішної комунікації зі ЗМІ й пошук ресурсів, а також про досвіди створення та розвитку різних літературних проектів.

Детальніше про конгрес: http://tribuna.pl.ua/news/gadyach-i-lohvitsya-v-mapi-yidishlandu-poltavu-vdruge-predstavili-na-kongresi-promotsiyi-literaturi

 

 ННІ УФСК, студентка НАДІЯ ХАНДУСЬ