Комітет із Національної премії імені Тараса Шевченка визначив цьогорічних лауреатів. Одним із них у номінації «Публіцистика» став письменник Богдан Горинь. Його праця — есе-колаж «Святослав Гординський на тлі доби» (у двох книгах). Кандидатуру автора на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка висунули викладачі кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

Богдан Горинь має великий досвід у написанні книг про видатних діячів української культури. Серед його праць — книга про митця світової слави «Туга Віктора Цимбала» та роман-колаж про видатну постать українського мистецтва «Любов і творчість Софії Караффи-Корбут».

Вершиною творчого злету письменника став есе-колаж «Святослав Гординський на тлі доби». Його книги пробуджують національну гордість українців за свою історію, культуру, літературу та мистецтво. Крім цього, авторські твори розкривають духовні глибини української нації.

Кафедра української літератури та компаративістики постійно популяризує сучасних авторів та підтримує їх. Зокрема, за сприяння науковців у 2008 році Петро Перебийніс зі збіркою поезій «Піщаний годинник» став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка. А у 2010 році викладачі висунули кандидатуру Дмитра Іванова з його книгою «Село в терновому вінку». Він також став лауреатом Шевченківської премії.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького