У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького згадували Героїв Чорнобиля.

Меморіальний куточок із палаючими свічками та тематична книжкова виставка «Чорнобиль: біль і пам’ять людства» нагадували всім, що 26 квітня Україна сумує за загиблими та співчуває потерпілим від Чорнобильської трагедії.
Ректор університету Олександр Черевко взяв участь у мітингу-реквієму, присвяченому тридцятиріччю аварії на Чорнобильській АЕС. Із цього мітингу на території Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України в Черкасах традиційно розпочинаються жалобні заходи 26 квітня.
Учасники мітингу — керівництво Черкащини, обласного центру, особовий склад Інституту пожежної безпеки, представники громадських організацій, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, ветерани ДСНС України та жителі міста — поклали квіти до монумента Героям Чорнобиля. Згадали випускників навчального закладу: лейтенантів внутрішньої служби Віктора Кібенка та Володимира Правика, а також Героїв України Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишури, Миколи Титенка та усіх померлих вогнеборців-чорнобильців.


Опівдні Черкаський національний університет приєднався до загальнонаціональної хвилини мовчання. Із цієї нагоди ректор Олександр Черевко звернувся до учасників 39-ї Міжнародної шевченківської конференції, яка розпочала свою роботу в ЧНУ:
— Україна досі пожинає плоди Чорнобильської трагедії. Це і людські долі, і хвороби, і наслідки, які ми ще не до кінця усвідомили. А ще — висновки, які ми маємо зробити, порядок, організованість і виробнича дисципліна, до яких маємо прагнути.
Усі присутні вшанували жертв найбільшої техногенної катастрофиХХ століття. У цей же час Героїв-Чорнобильців згадували у кожній навчальній аудиторії університету.


Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького