18 лютого 2016 р. у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся науково-практичний семінар «Збереження природної та історико-культурної спадщини Черкаської області», організований кафедрою екології та агробіології.

У його роботі взяли участь науковці, співробітники природоохоронних установ, представники природоохоронних громадських організацій, освітян, державних органів влади.

Учасники семінару відмітили необхідність посилити роботу державних органів влади з охорони природної й історико-культурної спадщини, у т.ч. у напрямку недопущення видів господарської діяльності, які можуть завдати шкоди унікальним природним комплексам, історичним і культурним здобуткам багатьох поколінь українців та інших народів, які проживали на території Черкаської області.

Було зазначено, що непродумане розміщення промислових підприємств у регіонах, де збереглися цінні в історичному чи природоохоронному аспекті об’єкти, може призвести до часткового чи повного руйнування пам’яток, знищення унікальних природних комплексів і втрати привабливості для туризму та, як наслідок, потенціалу Черкаської області як туристичного центру України.

ННІ природничих наук