Діти викладачів і співробітників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітали на традиційну спортивну розвагу до ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я.

«Веселі старти» для малечі вже багато років організовує профспілка університету та кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних ігор.

Отримати насолоду від змагань закликав учасників голова профспілки ЧНУ Анатолій Стеценко. «Це вже 14-ий рік поспіль ми проводимо такий захід. Цьогоріч було заявлено 94 учасники, прийшло трішки менше діток, але кількість охочих вражає. Діти — це наше майбутнє. Зараз найактивніше працює комісія роботи з дітьми та її голова Марина Захарченко. Комісією заплановано ще безліч заходів, а ми залюбки підтримуємо всі їхні ініціативи».

Активність присутніх, зокрема сім’ї Безкопильних, надихнула голову профспілки Анатолія Стеценка в наступному році нагородити призом і найкращого вболівальника.

Не шкодувати долонь попросив батьків директор ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Леонід Нечипоренко, бо ж хороша підтримка – запорука успіху. «Не може виграти один — виграє тільки команда, в якій кожен підтримує один одного».

Що спорт є запорукою здоров’я, розповіла малечі начальник відділу організації виховної роботи студентів Тетяна Зорочкіна.

Змагалися у силі, спритності та винахідливості команди «Зайці» й «Зайченята», «Леви» й «Левенята», «Слони» й «Слоненята». Поділили дітей на команди за віком.

Спортивну програму заходу готували студенти під керівництвом викладача Олени Нечипоренко, голови комісії профспілки, яка опікується спортивним життям університету. Пані Олена вдячна всім, хто долучився до підготовки й участі, та з хвилюванням чекає почути враження від глядачів та учасників.

Гостей розважали ще й художніми номерами. Гімнастичні номери та танці демонстрували Ріта Добровольська, Діана Плясова, Надія Кожемяко, вихованки Комплексної ДЮСШ «Спартак» та гурт танцівниць під керівництвом викладача Ольги Атамась.

Звання переможців вибороти було нелегко, а ще відповідальніше для дітей — виправдати надію батьків.

Одним із найактивніших вболівальників був дідусь — професор Володимир Поліщук. Він із сином Романом, викладачем кафедри фізичного виховання, вже втретє привели Данила, найменшого спортсмена родини, на «Веселі старти». Володимир Трохимович не стримував коментарів протягом змагань, чим веселив усіх присутніх. «Ці діти часто одне одного не знають, може тому їм не вистачає командного духу. Важко передбачити результат змагань. Все відбувається несподівано, весело, динамічно. Я народився в селі, то для нас таких подій не проводили. У Черкасах більше можливостей реалізуватися. Уже мої сини змалку займалися спортом. Роман із 7 років почав ходити в спортивну школу, займатися футболом і цьому заняттю присвячує життя. Літературознавець вважає, що спорт обов’язково повинен бути частиною життя кожного, а вже рішення присвячувати все життя спорту людина повинна приймати самостійно».

Стримував переживання інший дідусь, голова спортивного клубу «Богдан» Володимир Химич. Він уболівав за внучку Варю, яка вже не вперше взяла участь у «Веселих стартах». І минулого року, і цього разу її команда перемогла. П’ять років Варвара займається гімнастикою, тому є серйозною суперницею. Дівчинка розповіла, що отримує задоволення не лише від спортивної гри, а й від зустрічі з друзями та нових знайомств на цих змаганнях.

Володимир Конограй, викладач ННІ природничих наук, після змагань запланував записати сина Богдана на спортивну секцію, щоб рівень підготовки учасника команди «Зайченята» помітно зріс для участі у «Веселих стартах» наступного року.

На завершення всіх учасників нагородили призами від профспілки.

Олексій Мойсієнко