2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, тому в ННІ іноземних мов проводяться різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію вивчення англійської мови.

Ця діяльність стала можливою завдяки тісним зв’язкам зі школами міста і області, які підтримує ННІ іноземних мов, вже четвертий рік поспіль опікуючись проектами «Вища та середня школа: співпраця заради майбутнього». У них брали участь вчителі-філологи міста, а з минулого навчального року до співпраці долучилися вчителі Черкаської області. У рамках проектів проводяться різноманітні заходи для вчителів та учнів.
Нещодавно відбувся семінар-практикум на тему «Shaping the Way We Teach!». У заході взяли участь 24 вчителя англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів Золотоніського району. Захід був присвячений множинному інтелекту та різноманітним вправам, що сприяють розвитку різних видів інтелекту в процесі вивчення англійської мови.
Доктор педагогічних наук, професор кафедри англійської філології Олені Вовк детально висвітлила проблеми комунікативно-когнітивного підходу до вивчення англійської мови. У другій частині семінару старший викладач кафедри фонетики і граматики англійської мови Оксана Петрова детально зупинилася на теорії множинного інтелекту, описала кожен із його видів та продемонструвала інтерактивні вправи для типу учнів з домінуючим кінетичним інтелектом. Продовжився семінар майстер-класом, який провели викладачі Ольга Афанасьєва, Інна Дубчак та Алла Разан. Увазі присутніх була запропонована презентація вправ із теми Daily Routine з використанням відео-фрагмента. Завдання було спрямовано на удосконалення мовленнєвих умінь на основі вивченого лексичного матеріалу з застосуванням граматичних конструкцій теперішнього неозначеного часу. Гості семінару брали активну участь у запропонованих завданнях і відчули себе в ролі учнів. Цікавим та змістовним був виступ старшого викладача Світлани Аліфанової, яка продемонструвала вправи для логіко-математичного та лінгвістичного типів інтелекту, зокрема Documentaries та Pick Your Pocket. Підхопила тему викладач Світлана Щур з оглядом цікавих групових та індивідуальних завдань. Приємною та щирою була зустріч однокурсниць: вчительки Ліни Булах із Коробівської школи та молодого викладача кафедри англійської філології Аліни Костенко.
На завершення семінару директор ННІ іноземних мов Людмила Швидка вручила сертифікати учасникам та поділилася планами щодо подальшої співпраці:
«На сьогодні розпочата активна співпраця вчителів іноземної мови та зарубіжної літератури Золотоніщини з Навчально-науковим інститутом іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, вдячні за ініціативність Андрію Юрійовичу Логінову, методисту районного відділу освіти. На початок травня запланований семінар – практикум із іноземними фахівцями із США та Німеччини».
Учителі Золотоніщини відвідали музей рушника і поспілкувалися з відомим на Черкащині фольклористом, доктором філологічних наук, професором кафедри української літератури та компаративістики Наталією Ярмоленко.
Під час зустрічі вчителі висловили найщиріші слова вдячності колективу ННІ іноземних мов за якісно організований, надзвичайно продуктивний семінар, за найкращі роки навчання в цьому вищому навчальному закладі, за гарні знання. Вони подарували закладу – ювілярові картину, а від шкільних євроклубів району – національний символ – оберіг ляльку-мотанку, яку виготовили учні Вознесенської школи.

ННІ іноземних мов