У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся тиждень методики. Організували заходи викладачі кафедри методики навчання, культури і стилістики української мови ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Тиждень розпочався з зустрічі студентів з учителями-практиками міста Черкаси.

Власним досвідом із майбутніми педагогами ділилися вчителі української мови та літератури — Наталія Коритан (Перша міська гімназія міста Черкаси), Людмила Скрипай (Колегіум «Берегиня»), Тетяна Середа (ЗОШ №7). Разом зі студентами педагоги обговорили роль учителя у сучасному світі та особливості цієї професії.

Про можливість розвитку професійної кар’єри розповіла завідувач кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови Тетяна Симоненко. Особливу увагу вона звернула на універсальність професії вчителя-словесника, адже, він здатний освоїтися в будь-яких сферах мовної діяльності.

У межах заходів відбулася підсумкова конференція педагогічної практики «Інноваційні технології навчання української мови в середній школі». Разом із викладачами та керівниками практики студенти обговорили найпоширеніші проблеми, із якими стикалися у школах під час практики. Вони визначили, що важливе місце під час проведення уроків займають новітні технології.

— Провівши перші заняття, я  захопився підготовкою до уроків. Практика дозволила мені зрозуміти, що бути вчителем — не так вже й важко, але за умови, якщо займаєшся улюбленою справою, — ділиться враженнями Руслан Билина.

Проаналізувала роботу студентів доцент кафедри методики навчання, культури і стилістики української мови Вікторія Руденко. Зокрема, вона наголосила на ентузіазмі та потенціалі майбутніх учителів.

— Надзвичайно приємно спостерігати, як майбутніх випускників нашого інституту захопила професія вчителя. Вони були креативними під час проведення уроків та впевнено демонстрували свої знання, — додає Вікторія Миколаївна.

 «Роздзинкою» заходу стала посвята студентів у справжніх вчителів-словесників. Для них організували квести та різні конкурси. Найактивніших учасників було нагороджено грамотами.

Автор: Уляна Цап, студентка ННІ УФСК