11 липня розпочався прийом електронних заяв і документів для вступу у вищі навчальні заклади України. Своїх абітурієнтів зустрів і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Відповідальний секретар приймальної комісії Володимир Конограй запевнив, що в університеті створено всі умови для сприяння подачі електронних заяв та документів абітурієнтами. «Зранку стало помітно, що попитом користуються такі спеціальності як психологія, журналістика, соціальна педагогіка, дошкільна та початкова освіта, туризм, економіка та право, — зазначив Володимир Анатолійович. — Активно звертаються до приймальної комісії учасники бойових дій».

 

Демченко Тетяна, закінчивши Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж імені Т. Г. Шевченка, вирішила отримати вищу освіту в ЧНУ. Дівчина подала документи для вступу на 3 курс (на базі молодшого спеціаліста) в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва на спеціальність «Початкова освіта». Тетяна впевнена, що отримає в університеті освіту європейського рівня.

Сім’я Грабовських зі Шполи поки не знайшла єдиного рішення. Вони вирішили подати документи на кілька спеціальностей. Абітурієнт Владислав нещодавно зацікавився туризмом, приділив багато часу, щоб дізнатися про розвиток туристичної галузі в Україні та за її межами. Батько хлопця Юрій Васильович акцентує увагу на правознавстві, а от мама Ольга Андріївна впевнена, що важливіше — вивчення історії. Втім, право вибору надають синові.

Грабовські Юрій Васильович і Ольга Андріївна з сином Владиславом

Випускниця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 17 Нінель Власенко зробила свій вибір за допомогою друзів. Дівчина планує навчатися на журналіста, адже студенти та випускники ЧНУ ім. Б. Хмельницького розповіли їй, що теоретичні знання допомагають закріплювати на практиці студія студентського телебачення та студентське радіо, кафедра журналістики постійно організовує різні тренінги та зустрічі з провідними журналістами та керівниками друкованих і інтернет-видань України.

На журналістику та на соціальну педагогіку подала документи Лілія Квотченко. Обидві професії однаково цікаві абітурієнтці. Дівчина впевнена, що в Черкаському національному зможе розвивати та реалізувати свої таланти, адже любить і співати, і танцювати, і займатися спортом. Мама майбутньої студентки Наталія бачить перевагу університету не лише в наданні ґрунтовних знань, а й у його близькості до Смілянщини, де мешкає сім’я.

Лілія Квотченко

Зі Сміли приїхала вступати на психологічний факультет Лілія Янковська. Дівчина впевнена, що завдяки цій професії реалізує свою мрію – допомагати людям.

Роман Іванов із Черкас обрав для себе ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я. Хлопець вже чотири роки займається пауерліфтингом і хоче стати тренером, а в майбутньому планує відкрити власний спортивний зал. У 2014 році Роман став кандидатом у майстри спорту, а в 2016 році — майстром спорту.

Наталія Трачук з Вінниччини прагне навчатися на реабілітолога. Вона вже закінчила Уманський медичний коледж. Задоволена вибором племінниці пані Лариса з Черкас. Жінка працює лікарем і знає, наскільки важлива роль фахівців відновної медицини нині, коли в країні триває війна: «Багато українських хлопців, чоловіків постраждали в зоні АТО, мають страшні травми, переломи, кульові поранення, контузії. Після лікування в стаціонарі їм потрібна реабілітація, своєрідне навчання жити заново». Професія реабілітолога надзвичайно відповідальна і часто складна в психологічному плані, але і Лариса Ростиславівна і її племінниця Наталія впевнені «Якщо не ми, то хто!?».

Наталія Трачук і Роман Іванов

Члени приймальної комісії відзначають чималу кількість абітурієнтів, які у перший день вступної кампанії поспішили подати заяви на вступ.

Абітурієнтів запевняють, що всі, хто бажає вступити до Черкаського національного, отримають кваліфіковану консультацію та підтримку з боку приймальної та відбіркових комісій університету та його підрозділів.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького