Цикл атаптаційних психологічних тренінгів для першокурсників в ННІ української філології та соціальних комунікацій розпочався з групи студентів-редакторів. Практичний психолог, спеціаліст вищої категорії психологічної служби ЧНУ ім. Б. Хмельницького Любов Тарнавська провела 6 листопада перше заняття.

Студенти активно включилися в роботу, особливо їх зацікавив перший блок «Запитання до старшокурсника». Першокурсників цікавило все до найменших деталей, що стосується навчального процессу. Вони не тільки уважно слухали, а й ретельно занотовували відповіді Крістіни Орел, студентки 4-Р курсу, на запитання про заліки, іспити, наукову роботу.

— Корисною й ефективною є застосування методики соціальної ролі в групі, — зауважила Любов Дмитрівна. — Завдяки цій методиці кураторам легко визначитися з тим, де та яких студентів можна залучати до роботи.

Треніг пройшов результативно, оскільки  після жвавого обговорення під кінець у групі колективно зробили висновок: для того, щоб успішно навчатися, готуватися треба до кожної пари. 

 

Заступник директора ННІ УФСК з виховної роботи Людмила Солодка