Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького привітав із 80-річчям кандидата фізико-математичних наук, доцента Людмилу Кляцьку.

В університеті Людмила Макарівна пройшла шлях від завідувача кафедри до декана математичного факультету, який очолювала 10 років поспіль. Вона уміло керувала науковими дослідженнями студентів, роботою алгебраїчного наукового гуртка та проблемної групи. Її студенти демонстрували високі результати на олімпіадах різних рівнів. Популярністю у наукових колах України користуються праці науковця.

Разом із Людмилою Макарівною свято розділили її колеги, учні, друзі та рідні.

Перший проректор Василь Мойсієнко подякував за плідну працю в стінах рідної alma mater та вручив почесну нагороду «Відзнака ректора».

Щирі вітання Людмилі Макарівні адресував голова профспілки ЧНУ Анатолій Стеценко та відзначив її премією ще одного видатного випускника черкаського фізмату Олександра Антоновича Захаренка.

Міцного здоров’я та родинного затишку своїй колезі й наставниці зичили викладачі навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій. Знаючи, що Людмила Макарівна захоплюється спортом, вони підготували їй креативний подарунок — іменну футболку спортсмена.

До привітань також долучилися запрошені гості — колеги й учні з закладів вищої освіти Черкащини. Слова вдячності за допомогу в професійному становленні висловив завідувач кафедри комп’ютерних наук та системного аналізу  Черкаського  державного технологічного університету Юрій Триус.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького