Професор кафедри соціології факультету соціальних наук Університету імені Вільяма МакМастера (м. Гамільтон, Канада) Віктор Сацевич виступив перед студентами та викладачами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та зустрівся з ректором Олександром Черевком.

Представляючи гостя, директор ННІ економіки і права ЧНУ Юрій Кононенко розповів і про досягнення Віктора Сацевича, і про Макмастерський університет, що належить до четвірки кращих канадських науково-дослідних університетів та славиться власними напрацюваннями в галузі медицини, біохімії, інженерії та інших.

 

 

Віктор Сацевич близько п'яти разів був в Україні, але Черкаси відвідав уперше. Професор виступив із доповіддю «Іміграція, мультикультуралізм, розмаїття». Він поділився з черкаськими колегами канадським досвідом. Зокрема, розповів про політику мультикультуралізму, яка забезпечує співіснування в рамках одного суспільства багатьох культур.

На зустрічі пана Сацевича з ректором Черкаського національного університету Олександром Черевком ішлося про розширення співпраці між українським та канадським навчальним закладами. У її рамках планується проведення спільних конференцій та круглих столів, реалізація спільних наукових проектів, обмін студентами, аспірантами та викладачами.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького