Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відзначив Всеукраїнський день вишиванки.

Більшість тих, хто переступив цього дня поріг університету — від студентів і до ректора — дотрималися національного дрес-коду.

Утім, традиційне українське вбрання одягають у Черкаському національному не лише кілька разів на рік. Вишиванка в університеті є улюбленим одягом, доречним і в будні, і на свята. А цьогоріч їй присвятили фотоконкурс «Вишиванка – твій генетичний код». Відповідно до його умов студенти і всі охочі надсилають фото у вишиванці, зроблене 19 травня. Усі фотороботи візьмуть участь у розіграші подарунків, а фото-переможці — у виставці «Вишиванка — твій генетичний код». Фото можна надсилати до 27 травня.

Окрім фотосесій, влаштовували флешмоби — майбутні філологи читали вірш Ю. Іздрика «Говори зі мною», в ННІ іноземних мов та ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва — танцювали.

А соціальні мережі зарясніли гарними фото наших викладачів та студентів у вишиванках.

— Так, ЧНУ — молодці! Сьогодні всі студенти на пари йшли у святковому одязі. А ближче до центру міста людей, одягнутих у вишиванки, все меншало і меншало..., — поділилася у Фейсбуку враженнями наша студентка, журналістка Антоніна Захарченко.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького