На IV міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи управлінської діяльності суб’єктів господарювання в контексті економічної безпеки» у ЧНУ ім.Богдана Хмельницького обговорено причини економічної нестабільності в Україні, можливі шляхи покращення ситуації та обговорено можливість створення міжнародної асоціації безпекознавців.

Відкриваючи конференцію, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко зазначив: «Те, що це вже четверта конференція, підкреслює її актуальність і значущість. Вона засвідчує стійкий інтерес суспільства до майбутнього своєї держави».

Із привітанням виступив директор ННІ економіки і права Юрій Кононенко. Він наголосив: «Проблеми економічної безпеки в умовах військово-політичної ситуації в Україні, економічної та парламентської кризи зумовлюють актуальність питань, які сьогодні стоять на порядку денному нашої конференції».

Першим доповідь про зміни в економічній ситуації України впродовж 1990-2015 років виголосив доктор економічних наук, професор КПІ Сергій Войтко. У своєму виступі він зосередився на змінах в економічному розвитку нашої країни на міжнародній арені.

Доктор економічних наук, професор Львівського університету внутрішніх справ Зінаїда Живко розповіла про рейдерство та його особливості на території України. «Тема злободенна, вона перегукується з багатьма економічними питаннями. В Україні рейдерство здебільшого відбувається не у виробничих цілях, а у спекулятивних», — зазначила Зінаїда Богданівна.

Про створення асоціації безпекознавців розповіла одна з організаторів конференції —завідувач кафедри менеджменту та економічної безпеки ЧНУ ім.Богдана Хмельницького Ірина Мігус. «У всьому світі є декілька асоціацій, які працюють у цьому напрямі. Одна з перших — це Асоціація Сертифікованих фахівців із боротьби з шахрайством, яка була заснована 1988 року в США. Її діяльність спрямована на підготовку фахівців із економічної безпеки, підвищення загальної обізнаності в цій сфері на спеціалізовнаих курсах. Також це підтримка молодих учених та фахівців, проведення конференцій», — зазначила вона. Ірина Петрівна повідомила учасників конференції, що у науковці ЧНУ імені Богдана Хмельницького планують ініціювати створення такої організації. 

 

Крістіна Орел, Лора Шумейко 4-Р курс ННІ УФСК