Майбутні соціальні педагоги дізнались справжній сенс мистецтва, звідки брати натхнення та таємницю душевної молодості від народного художника України.

Студенти-першокурсники разом зі старшим викладачем кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Валентиною Тихолоз в рамках курсу «Самовиховання та саморегуляція особистості» відвідали творчу майстерню Івана Бондаря, чиї картини відомі на весь світ.

«Немає нічого ріднішого, милішого як творча майстерня — творча мрія кожного художника. Місце, де можна задуматись над життям, буттям, філософією існування людини. Звечора потрібно лягати спати, маючи багато ідей, мрій та шляхів їх втілення в життя, тоді ти не просто встаєш зранку, а ніби на крилах літаєш цілий день...» — поділився Іван Бондарь.

Справжнє мистецтво створюється для людей, воно живе, пульсує різними фарбами, приносить світло на Землю. Художник з кожним днем стає кращим, талановитішим, розумнішим заради небайдужих очей, що зможуть оцінити його роботи.

У вихованні майбутніх митців Іван Іванович має такі методи мотивації своїх студентів до розвитку, як розумна похвала, адже, щоб виховати справжніх  професіоналів, потрібно володіти педагогічним талантом від Бога. Студенти отримали пораду: «не відкладати на завтра, на післязавтра втілення своїх ідей в життя, адже не вистачить часу для душі та серця зробити благо».

ННІ соціальної педагогіки, соціальної роботи та мистецтва