Студентки спеціальності «Дошкільна освіта» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, активні волонтерки Центру гендерної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проводять для малюків цикл занять, спрямованих на попередження потрапляння дитини у небезпечні ситуації.

Цього разу темою профілактичної роботи з малюками було обрано торгівлю людьми, зокрема — дітьми, що відображено у назвах занять: «Рідний чи чужий?», «Обережно: незнайомі люди», «Небезпечні незнайомці», проведених під час під час проходження практики у дошкільних навчальних закладах.

Роботу було спрямовано на формування у дошкільнят усвідомлення цінності власного життя та здоров’я, вироблення навичок безпечної поведінки в навколишньому середовищі, закріплення  правил обачливої поведінки з незнайомими людьми. Під час роботи малюки дізналися про правила спілкування з незнайомцями, навчилися оцінювати ситуацію та уникати небезпеки,  обирати дії самозахисту, якщо уникнути небезпеки не вдалося. Студентки активно залучали дітей до самостійного пошуку правильних дій у небезпечних ситуаціях, вчили передбачати наслідки необачної поведінки, виховували свідому обережність. На допомогу прийшли сюжети добре відомих дитячих казок «Вовк та семеро козенят», «Котик і Півник» та інших.

Всеукраїнська мережа осередків гендерної освіти вищих навчальних закладів, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна», Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації щиро вдячні активісткам Ірині Шаповал, Валентині Ткач, Наталії Панченко, Оксані Ляшенко, Світлані Вечірній, Ілоні Дембінській, Інні Орел, Альоні Дядюрі за особистий внесок у виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року.

Інформаційні та навчально-методичні матеріали, підготовлені волонтерками, буде передано до Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна».

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва