У ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького було проведено зустріч із офіційними представниками Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у Черкаській області на тему «Права дитини в Україні і світі: виклики сьогодення».

Учасниками зустрічі стали студенти — майбутні вихователі дитячих садочків та майбутні соціальні працівники. У професійній діяльності саме цих фахівців обізнаність із Конвенцією ООН про права дитини та вітчизняним законодавством про захист дитинства є надзвичайно важливою.IMG 0593

Юристи громадської приймальні УГСПЛ розповіли студентам про спілку, її роботу та цінності, що сповідуються організацією,  зосередили увагу на  еволюції законодавства про права дітей.

Інтерактивні вправи «Карта прав дитини» та «Карта порушень прав дитини», дозволили систематизувати зміст Конвенції ООН про права дитини та виявити зони, у яких ці права є найменш захищеними. До роботи долучилася фіхівець Обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Пона, яка навела реальні приклади порушень прав дітей на території Черкаської області.

IMG 0565

Не залишилася поза увагою і найболючіша для України проблема — долі дітей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в зоні АТО. Наприкінці зустрічі стедентами було переглянуто відеосюжет з колекції документальних фільмів кінофестивалю «Докудейс» — «Абетка», присвячений проблемі дотримання права дитини на освіту.

Захід організавано та проведено координатором приймальні УГСПЛ в Черкаській області Тарасом Щербатюком та юристом Юлією Голубєвою за сприяння координаторки Центру гендерної освіти Наталії Байдюк.

IMG 0601 копия

Центр гендерної освіти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва