Справжнім «бойовим хрещенням» для першокурсників ННІ української філології та соціальних комунікацій стали урочистості з нагоди 95-річчя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Вони побували в ролі справжніх журналістів. Майбутні журналісти та редактори поспілкувалися з десятками почесних гостей свята: Міністром освіти і науки Сергієм Квітом, Третім Президентом України Віктором Ющенком, головою Черкаської обласної державної адміністрації Юрієм Ткаченком, керівниками навчальних закладів, підприємств, установ і організацій області, громадськими та політичними діячами. До рук юних «акул пера» потрапили і відомі журналісти області, серед яких — директор телерадіокомпанії «Рось» Михайло Калініченко, головний редактор телерадіокомпанії «Рось» Олена Баніна.

Команда Студентського телебачення ЧНУ присвятила урочистостям фільм власного виробництва. 
А «першачки», які вважають свій журналістський дебют ознакою довіри до них, поділилися враженнями від святкового концерту.
— Ректор Черкаського національного Олександр Черевко із гордістю згадав про спортивні, мистецькі й наукові здобутки викладачів та студентів. Висловив щиру подяку науково-педагогічним працівникам, які прищеплюють вихованцям не тільки знання, але й любов до рідної Батьківщини, — згадує студентка 1-Р курсу Єгорова Марія.
— Родзинкою концерту стали виступи народного колективу «Черкащанка», гурту «Жива музика» та кадетів і панянок з 9-ї гімназії. Надихали публіку симфонічний оркестр та камерний хор «Канон», а емоційно доповнювали — вокальне тріо «Вербена» Черкаської обласної філармонії, вокальне тріо «Гонта» Уманського державного педагогічного університету та народний ансамбль танцю «Дружба», — зазначила студентка 1-Р курсу Каспрова Марія.
— Мене вразив концерт. Запальні танці та пісні не давали сумувати гостям. На святкуванні показували відео про Черкаський національний, про його здобутки, якими ми можемо пишатись. Цей фільм, на мій погляд, став родзинкою свята. Відчуваю себе частиною єдиного цілого. Старатимуся рости і розвиватися за допомогою викладачів. Вони щоденно вкладають усю душу, щоб випустити дійсно справжніх фахівців. Я почула багато слів вдячності за це від тих, кому свого часу пощастило здобути освіту в ЧНУ. Переконана — будемо вдячні й ми, — висловила свою думку студентка 1-Ж курсу Блажко Ірина.
— Хоча я навчаюся тут лише перший рік, але університет уже став для мене рідною домівкою, де мене оточують освічені, привітні та люб'язні люди. Я безмежно рада тому, що мені вдалося побувати на урочистій академії з нагоди 95-річчя Черкаського національного. Приємно було чути щирі слова про наш навчальний заклад, — розповіла студентка 1-Ж курсу Клімчук Марина.

Лора ШУМЕЙКО, Крістіна ОРЕЛ 4-Р курс ННІ УФСК