Перемогу у Першому Всеукраїнському дебатному турнірі з цивільного права та процесу «Майстерність судової промови» здобула команда студентів-правознавців Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

До  складу команди увійшли студенти ННІ економіки і права спеціальності «Правознавство» Богдана Іщук, Юлія Когут, Дмитро Коноваленко  і Марина Мазур (тренер – доцент кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Олена Кульбашна). Учасник команди Дмитро  Коноваленко був також відзначений у номінації «Найкращий оратор».
Турнір відбувся 23-24 квітня 2016 року у залі судового засідання Апеляційного суду Вінницької області і за правилами був наближений до формату розгляду справи у межах цивільної юрисдикції. У перший день турніру судді Апеляційного суду Вінницької області Олександр Панасюк, Тетяна Шемета, Андрій Зайцев провели семінар-дискусію «Процесуальні особливості апеляційного перегляду судових рішень». Обговорили процесуальні аспекти реалізації права на апеляційне оскарження та запобігання зловживанню цим правом.
Учасники семінару-дискусії отримали сертифікати від Апеляційного суду Вінницької області. На другий день турніру команда черкаських студентів у фіналі виборола перемогу та отримала заслужені нагороди.
Учасники турніру також мали змогу насолодитися мальовничими місцями Вінниці.

ННІ економіки і права