Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Роман Щербатюк привіз срібну медаль із Кубку світу з кікбоксингу WАKО. Змагання відбулися у місті Будапешт, столиці Угорщини.

Серед конкурентів хлопця були 8 осіб (венгри, білоруси, поляки та ще один українець, якому Роман поступився у фіналі).

 «У спортивному клубі «Богдан» Черкаського національного університету приділяється велика увага різним видам єдиноборств. Тому ми завжди раді перемогам наших студентів. А Роман — гордість нашого ННІ, бо він не лише хороший спортсмен, а й розумний, наполегливий студент і порядна людина», — говорить голова спортивного клубу Володимир Химич.

Роман каже, що агресія, властива єдиноборствам, не повинна лякати тих, хто хоче займатися цими видами спорту. Він каже, що проявляється це лише на рингу: «Я не знаю жодного боксера, який би переймася, що завдає болю чи сам може отримати травми. Єдиноборства — це справжній чоловічий спорт. На ринзі суперник — твій ворог, а за межами — може стати справжнім другом».

Спортсмен каже, що один із секретів успіху — це хороший відпочинок і міцний сон. Після змагань він відновлює сили за допомогою фізіотерапевтичних процедур. Якщо є можливість — виїжджає на природу з друзями та сім’єю: «Всі мої захоплення пов’язані з активним відпочинком. Я люблю подорожувати, ходити у походи, відвідувати якісь визначні місця, пам’ятки культури й історії». Одним із хобі хлопця є гра на гітарі.

Мотивує студента віра та підтримка близьких: «Якби не це, то в мене нічого б не вийшло, — переконаний Роман Щербатюк. — Перед виходом на ринг я згадую, якою ціною мені далася підготовка до бою, згадую важкі тренування та настанови тренерів. Бій виграється не на ринзі, а в тренувальному залі. Той, хто більше та важче працював, хто відмовляв собі в чомусь заради успіху, той і перемагає».

Черкаський національний разом зі студентом та його рідними радіє досягненням хлопця та бажає йому перемог, сил, терпіння та витримки.

У свою чергу Роман Щербатюк вдячний тренерам Сергію Тутику і Юрію Зубову, викладачам і наставникам Андрію Артюшенку , Сергію Гречусі, директору ННІ Леоніду Нечипоренку та всім, хто його підтримує й уболіває за нього.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

 

Про інші перемоги Романа Щербатюка читайте за посиланнями:

Срібло на Чемпіонаті світу з військово-спортивного багатоборства

2 золоті медалі на Чемпіонаті України з кікбоксингу