Одинадцятикласники черкаської школи №3 побували в гостях у фізиків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Пізнавальну програму для них підготували в ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем.

Для школярів  влаштували фізичні вікторини — найактивніші отримали символічні подарунки. В лабораторії кафедри фізики на прохання школярів їм показали явище дефракції, інтерференції, роботу лічильника Гейгера та роботу лазерних установок.

Дітям продемонстрували, як працює скануючий електронний мікроскоп у центрі фізико-хімічних досліджень університету та ще багато цікавих приладів, про які вони досі лише чули.

«Нам дуже сподобалося, ми побачили наскільки велика матеріальна база є у ЧНУ. Вразили досліди, які нам показували. Ми навіть не підозрювали, що в Черкасах є така надсучасна обсерваторія. Багато моїх однокласників зацікавилися і вже думають про вступ у ЧНУ», - поділилася своїми враженнями школярка Даша Підчасюк.

«У нашій школі багато учнів, які мають нахили до фізико-математичних наук. Тому ми робимо все для того, щоб їхній потенціал пішов у правильне русло», — поділилася  вчителька фізики Валентина Михайлівна Сокирко.

 

 

«Діти активні, зацікавлені, ставили багато питань нетривіальних запитань. Сподіваюся побачити їх серед студентів першого курсу восени, — зазначив завідувач кафедри фізики Микола Пасічний. — Ми підтримуємо зв’язки з черкаськими школами. Викладачі кафедри фізики долучаються до організації обласної олімпіади з фізики, до конкурсу-захисту робіт Малої академії наук. Упродовж навчального року щовівторка о 16.00 вони проводять заняття «школи юного фізика», відвідувати яку можуть усі охочі. Та особливо діти полюбляють такі екскурсії, де в розважальній формі їм показують цілий світ фізичний явищ. Тому запрошуємо наші черкаські школи і зокрема вчителів фізики до нас у гості зі школярами».

 

 

Надія Хандусь, студентка ННІ УФСК