Голова ради ректорів і директорів вищих навчальних закладів Черкаської області, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко обговорив з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич проблеми реформування вищої школи.

Зустріч відбулася в рамках візиту Лілії Гриневич до Канева з нагоди нагородження переможців Шевченкіани.

Олександр Володимирович відзначає високий рівень організації конкурсу та урочистостей, які його завершили. За його словами, відновлення традиції нагородження юних шевченкознавців на Чернечій горі — важливий крок на шляху до виховання справжніх патріотів.

— Тарас Шевченко є і буде совістю української нації, і Лілія Михайлівна ще раз засвідчила це, зібравши обдаровану молодь у Каневі. Квіти від кращих учнів —найкращий дарунок Кобзареві. А молодь у цьому святому місці черпає наснагу на нові успіхи, — зазначив він.

Ректор обговорив з міністром перспективи реформування вищої школи. На його переконання, принципові, необхідні для розвитку галузі рішення повинні прийматися на державному рівні. Громадськість також має право висловлювати свою думку, але владі не слід боятися непопулярних рішень, інакше важливі реформи, як-то об’єднання територіальних громад, реформування вищої освіти, — так і не відбудуться.

Голову ради ректорів турбує і питання недофінансування галузі. Крім того, він вважає за необхідне розробити кодекс педагога. Адже в умовах, коли держава перебуває у стані війни, а на ключові посади претендують люди, причетні до антиукраїнської влади, питання виховання підростаючого покоління — це питання національної безпеки.

 

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького