Про реформи в галузі вищої освіти йшлося на зустрічі ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка з Міністром освіти Азербайджанської Республіки Михаїлом Чингиз огли Джаббаровим.

Ректор у складі української делегації взяв участь у пленарному засіданні Ради із взаємодії (InterAction Council) у рамках IV Всесвітнього форуму в Баку. Форум організовано Державним комітетом по роботі з діаспорою Азербайджану та Міжнародним центром Нізамі Гянджеві. Крім участі в форумі, Олександр Черевко провів ряд робочих зустрічей та досягнув важливих домовленостей про співпрацю з азербайджанськими партнерами.

Питання якості освіти, яку отримують у навчальних закладах іноземних країн, актуальне як для Азербайджану, так і для України. Адже традиційно в обох країнах умови вступу для іноземних студентів є менш жорсткими, ніж для співвітчизників. І якість вищої освіти, отриманої за кордоном, не завжди задовільна.

Ректор Черкаського національного повідомив, що до університету вступили понад 150 громадян Азербайджанської республіки і запевнив пана Міністра, що для студентів у Черкасах будуть створені сприятливі умови навчання. При цьому українська сторона зобов’язується здійснювати освітній процес із дотриманням усіх вимог щодо якості підготовки іноземних студентів.

Із метою налагодження співпраці України та Азербайджану в галузі освіти ректор ЧНУ ім.Б.Хмельницького ознайомився з роботою провідних столичних вишів Баку — Бакинського державного університету та Бакинського слов'янського університету.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького