У психологічному факультеті Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся День відкритих дверей.

Захід проходив у формі майстер-класів. Участь у них взяли учні шкіл, їхні батьки, вчителі, психологи закладів освіти, практикуючі психологи Черкащини.

Своїм багаторічним практичним досвідом з абітурієнтами ділилися викладачі факультету.

Тематика майстерень охоплювала найактуальніші проблеми психологічної науки і практики. Зокрема, академік НАПН України, доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології, глибинної корекції та реабілітації Тамара Яценко присвятила свій майстер-клас особливостям використання репродукцій художніх творів у глибинному пізнанні психіки.

Кандидат психологічних наук, доцент Ілона Калашник розповіла про секрети гармонійних стосунків.

Кандидати психологічних наук, доценти Катерина Бабенко і Тетяна Горобець зосередили увагу на специфіці застосування методу психомалюнка. Майстер-клас старшого викладача Ірини Дударенко висвітлював питання мовлення людини як відображення її внутрішнього світу.

Про психодраму як метод роботи з тривожністю йшлося на занятті кандидата психологічних наук, доцента Ірини Сергієнко, доповненням до чого став виступ play-back театру «Діалог» на тему «Весняні історії».

Досвідом пізнання психіки за допомогою метафоричних засобів ділилася кандидат психологічних наук, доцент Олена Стасько.

Важливу тему подолання емоційного вигорання і прокрастинації порушив кандидат психологічних наук, доцент Олег Святка.

Засоби когнітивно-поведінкової терапії було презентовано на занятті кандидата психологічних наук, доцента Сергія Харенка.

Майстер-клас кандидата психологічних наук, доцента Наталії Шавровської охоплював тему видів партнерства у стосунках.

Особливістю психологічних майстерень була їхня практична зорієнтованість. Саме про неї насамперед дбає психологічний факультет у процесі підготовки майбутніх фахівців-психологів, конкурентоспроможних на сучасному ринку праці.

 

Більше фото з заходу дивіться ТУТ

Психологічний факультет