Управлінням Держпраці у Черкаській області спільно з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького проведено

науково-практичний семінар, присвячений Міжнародному Дню охорони праці.

Тема семінару «Актуальні проблеми охорони праці в сфері економіки».

Студентів, викладачів та фахівців Держпраці привітали проректор з наукової та інноваційної діяльності університету Сергій Корновенко та директор ННІ економіки і права Юрій Кононенко. Вони наголосили на важливості співпраці навчального закладу та управління Держпраці для якісної підготовки майбутніх фахівців.

У своїй доповіді Олена Лазарєва, начальник Управління Держпраці у Черкаській області розповіла про стрес як про сучасну проблему. Вона нагадала, що 28 квітня — Міжнародний День охорони праці. А стрес на робочому місці —одна з найактуальніших проблем сьогодення. Олена Миколаївна поділилася також своїми міркуваннями щодо вирішення цієї проблеми.

Головні державні інспектори Тетяна Зеленська та Олена Свиридюк розповіли присутнім про організацію медичних оглядів працюючих та про особливості розслідування нещасних випадків на виробництві.

Надія Сисоєнко, кандидат медичних наук, доцент кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації ННІ фізичного виховання, спорту та здоров’я Черкаського національного висвітлила питання охорони праці та безпеки на робочих місцях, обладнаних комп’ютерами.

Свої виступи із цих питань підготували і студенти 4-го курсу ННІ економіки і права університету із цих тем.

На завершення учасники семінару обговорили, як долати негативні наслідки стресу. Намічено також напрями подальшої співпраці навчального закладу й управління Держпраці.

ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я