«Що б ви хотіли сказати університету-ювіляру?» — із таким питанням студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій звернулися до гостей урочистої академії, присвяченої 95-річчю ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

Пропонуємо вашій увазі відповіді працівників, випускників університету та тих, хто розділив із ними свято.

 

 

 

 

 

 Сергій Квіт — Міністр освіти і науки України

 — Черкаський національний університет для мене багато значить. Я бував тут не раз, ще з того часу, як  очолював Могилянську школу журналістики. У цей час завідувач кафедри журналістики та PR-технологій Тетяна  Бондаренко розвивала журналістський напрям у ЧНУ. Ми організували багато спільних заходів, конференцій.  Реалізували спільний проект, який дозволив обладнати кафедру журналістики професійним обладнанням, щоб  студенти мали сучасну телестудію. Університету я хочу побажати розвитку та процвітання. Щоб навчальний  заклад став брендовим, щоб до вас їхали, вас обирали, до вас вступали абітурієнти, незважаючи на достойну  альтернативу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Віктор Ющенко Третій Президент України, голова Наглядової ради ЧНУ ім.Б.Хмельницького

  — Ті можливості, які має край Черкаський — непересічні. Черкащина має найглибшу культуру — починаючи від   трипільців, які будували тут міста 7-8 тисяч років і закінчуючи Тарасом Григоровичем Шевченком. Це спонукає   мати особливу програму виховання тих молодих людей, які називаються студентами Черкаського національного   університету. Це унікальний край, і у нас повинні бути унікальні студенти, унікальні викладачі. Цей університет   — непересічний університет. Це університет, якому багато дано. ЧНУ — це серйозна наукова школа. Багато      професорів, науковців долучилися до його історії. Напрошується така паралель з мого життя. Коли я вступав у    Тернопільський фінансовий інститут, то його закінчувала перша група набору кількістю 76 студентів. Сьогодні —   це ціла економічна школа. Переконаний, що Черкаський університет імені Богдана Хмельницького матиме    також  неймовірний злет. Я аплодую професорам, викладачам, які творять високий рівень навчального закладу,  але й  студентам, бо вони творять його майбутнє!

 

   

Юрій Ткаченко — голова Черкаської обласної державної адміністрації.

— Університет у стратегії розвитку Черкаської області є одним із пріоритетів. Адже від його розвитку буде залежати і розвиток Черкащини, особливо з урахуванням тих нововведень, реформ, які сьогодні відбуваються в державі. Вірю, що зміни на краще в університеті відбудуться. Особливо враховуючи те, що сьогодні ЧНУ очолює Олександр Володимирович Черевко, керівник, який знає область, її історико-культурний потенціал. 

Я хотів би побажати навчальному закладу нових звершень, перемог. Дуже важливо, що він носить назву великого гетьмана Богдана Хмельницького. Тому треба не боятися перемагати. Бажаю університетській громаді упевнено йти до перемоги, а запорука цього — європейський напрямок розвитку університету. Це шлях до того, щоб навчальний заклад був одним із найкращих не тільки на Черкащині, а й в Україні.

 

 

 

 

 

Каріна Литвиненко —  берегиня козацької сотні імені Богдана Хмельницького.

— Побажати хотілося б таких же талановитих викладачів у майбутньому, які зараз у нас викладають, старанних студентів, які в нас навчаються, які б потім змогли працювати за обраним фахом. І окремо звертаюся до керівництва університету — частіше влаштовуйте такі чудові свята.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Михайло Калініченко — директор філії НТКУ «Черкаська регіональна дирекція».

— Перш за все, це авторитетний навчальний заклад не лише у межах Черкащини, а й в Україні. Тут зібрано унікальний інтелект викладачів, підбираються особливі студенти, які хочуть мати неабиякі знання.

Тут — справжній інтерес до майбуття нашої держави. Ті фахівці, яких випускає цей університет, сьогодні можуть працювати будь-де. На теренах України, за її межами, у тому числі, в таких передових державах, як Німеччина, Франція, Англія, Америка. Це є заклад сучасний, здатний конкурувати на ринку освітніх послуг. Він відповідає кращим освітянським, науковим стандартам.

Бажаю університету максимального розвитку. Я думаю, що він ще впише у літопис навчальних закладів України щасливу сторінку. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Євгеній Курбет — військовий комісар Черкаського обласного військового комісаріату, полковник.

— Національний університет — це навчальний заклад, який має свою історію, готує професійні кадри. У цьому ВНЗ працює багато моїх товаришів, тут навчалися мої друзі. Він — прикраса міста Черкаси.

Бажаю, щоб розвивалася військова кафедра. А також бажаю всім здоров’я, благополуччя, миру і успіхів у всіх справах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світлана Обрусна — завідувач кафедри правознавства Черкаського інституту банківської справи.

— ЧНУ – це частинка не тільки життя міста, області, це частинка моєї сім’ї, тому що мій дідусь, мої батьки — випускники університету. І сама я у 1996 році його закінчила. Сподіваюся, що мої діти теж будуть тут навчатись.

Бажаю університету подальшого процвітання, успіхів, зустріти ще не тільки сотий, а й тисячний ювілей. Думаю, що всі можливості для цього є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іван Мостов’як — перший проректор Уманського національного університету садівництва.

— У Черкасах це один із найкращих, ключовий ВНЗ, де зібралася потужна наукова школа. Навіть наші найкращі працівники переїхали до вас.

Бажаю процвітання і хороших студентів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Володимир Химич — голова спортивного клубу ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— ЧНУ імені Богдана Хмельницького для мене — свята назва. Усе моє життя пов’язане з цим університетом: я прийшов ще студентом на підготовче відділення в 1974 році, і до сьогодні в моїй трудовій книжці один запис, бо працював я тільки тут. До речі, на своїй посаді працюю з 1983 року. 

Університету бажаю, перш за все, — процвітання, студентам, звичайно, — стипендій, ну, а колективу — розширення, збільшення; і звісно ж, підтримувати той імідж, що має наш університет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ярослав Король — доцент кафедри фізики ННІ ФМ та КІС ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Для мене університет — це дві третини життя. Потрапив сюди, у принципі, випадково — із Харкова перевівся студентом, і залишився тут, страшно подумати! — з 1976-ого року. Словом, уже 40 років щодня відкриваю двері цього університету.

ЧНУ — це, перш за все, студенти і викладачі, а вже потім будівлі, прилади. Тож побажаю своїм колегам здоров’я, матеріальної стабільності. А студентам — гарної країни, яка б цінувала вищу освіту, і щоби розумна людина, інженер мав той статус, який вона має в цивілізованому, технологічному світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Олена Коломієць — доцент кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Оскільки я випускниця цього університету, то ЧНУ — моє життя. Я навчалася на фізико-математичному факультеті, закінчила ВНЗ у 1987 році. Побажаю процвітання. Щоб із нашого закладу виходило більше науковців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тетяна Зорочкіна — начальник відділу з організації виховної роботи студентів ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— Університет — це місце, де є багато можливостей, щоб збагатитися професійно, морально та духовно, наситити своє життя різноманітними подіями.

Університету бажаю духовності та душевності. Професорсько-викладацькому складу бажаю, щоб щоденна самовіддана праця примножувала добро у світі. Світлої вам віри у свої сили, знання та високе призначення! Студентству бажаю скрізь і завжди відчувати радість і гордість за те, що ви — студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького! Наснаги у навчанні, натхнення у творчому і науковому осягненні світу! Спільними зусиллями, спільними цілями і прагненнями ми неодмінно досягнемо нових звершень та перемог!

 

 

 

 

 

 

Панченко Вадим — студент 2-А курсу ННІ фізичного виховання і спорту ЧНУ ім.Б.Хмельницького.

— ЧНУ — це моя домівка. Бажаю розвитку! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Опитування провели студенти ННІ УФСК Марина Клімчук, Ірина Гнойова, Ірина Бик, Марія Єгорова, Марія Каспрова,

Лора Шумейко, Крістіна Орел