2 липня Громадська ліга Україна-НАТО за сприяння Центру інформації та документації НАТО в Україні в Дипломатичній академії при МЗС України проводила 11-ту Асамблею «Україна та НАТО: спільна протидія гібридній війні».

Під час Асамблеї було розглянуті наступні питання: поточний порядок денний НАТО, співробітництво Україна-НАТО: цільові фонди, безпекова і оборонна реформи; роль громадянського суспільства у протидії інформаційній війні та пропаганді; розуміння та обізнаність щодо проблем, посталих внаслідок дезінформації у гібридній війні, сприяння реформам в Україні.

Жвава дискусія серед учасників Асамблеї тривала навколо проблеми вступу України в НАТО. Так, директор Інституту зовнішньої політики при Дипломатичній академії МЗС України Григорій Перепелиця зазначив: «Вступ України до НАТО – це має бути не військове, а політичне розширення НАТО. Вашингтонський договір передбачає таку можливість у разі, коли країна знаходиться під впливом зовнішнього агресора. Але насамперед питання щодо вступу в НАТО повинна вирішити сама Україна і українці».

У Асамблеї взяли участь представники Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького – перший проректор Василь Мойсієнко та директор Центру зовнішніх та міжнародних зв’язків Віктор Велівченко, які тривалий час співпрацюють з Громадською лігою Україна-НАТО та Центром інформації та документації НАТО в Україні.

 

Перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко