Власноруч зверстати Великодню листівку — такий майстер-клас запропонували студенти-редактори черкаським школярам напередодні великого християнського свята.

Потрапити в лабораторію, де вчать професійно створювати книги, учениці  Черкаської гімназії № 9 Єлизавета Коротка та Лідія Артеменко, а також сестри Юлія та Даша Василенко з ЗОШ № 28 змогли завдяки сертифікатам від буккросинг-клубу «Freebook» ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Діти перемогли в VІ міському конкурсі «Екологічна казка», заодно отримавши можливість побувати в ролі студентів університету.

Зустріч проводилася в умовах реальної пари для студентів 4 курсу. Викладач Марина Макуха демонструвала, як у сучасній комп’ютерній програмі створити листівку до Великодня із зображенням писанки. Маленькі редактори поставлені завдання виконували швидко  і з захопленням.

Викладач запропонувала нестандартне знайомство: маленькі гості разом зі студентами поділилися на групи за кольором очей. Так, у дружній атмосфері майстер-клас пройшов легко й невимушено.

— Я в захваті від того, що вперше працюю із програмою, в якій створюють справжні книги. Мені дуже сподобалося, як відбувається навчання в університеті, — поділилася враженнями Даша Василенко, восьмикласниця  ЗОШ № 28.

Після завершення пари керівник буккросинг-клубу «Freebook», заступник директора ННІ УФСК із виховної роботи Людмила Солодка запросила школярів завітати до фольклорно-етнографічної лабораторії «Музей українського рушника», де зберігається зібрана протягом кількох десятиліть колекція рушників, одягу та предметів побуту українців.

Студентка 4-Р курсу ННІ УФСК Шанько Ольга