Героїв Небесної сотні згадували сьогодні у всіх інститутах та на факультетах Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У кожній навчальній аудиторії пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання. Згадували ті трагічні події, переглядаючи документальне відео, співаючи Гімн України та пісні Майдану.

 Своїми спогадами поділилися викладачі та студенти, які були активними учасниками Революції Гідності.

Згадали і учасників АТО, які й нині воюють на східному фронті. Адже понад п’ятдесят студентів, випускників Черкаського національного взяли зброю в руки і стали на захист Батьківщини. На жаль, двоє з них, В’ячеслав Гага та Сергій Єпіфамов, віддали своє життя.

 За словами ректора університету Олександра Черевка, університетська громада завжди активно долучалася до державотворчих процесів.

«Роль студентства, молоді у боротьбі за незалежність України вирішальна, Активне студентство ніколи не стоїть осторонь, завжди на передовій. І впроваджуючи ідеали Майданів, і зі зброєю боронячи рідний край, і займаючись волонтерською та політичною діяльністю. Гадаю, що ці люди будуть справжніми громадянами незалежної України, її елітою», — переконаний він.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького